Om mig

Alexander Forselius föddes i Rumänien 1991 och adopterades till Sverige 1994 och bodde sina första fem år i Stockholms innerstad innan familjen flyttade till Lidköping. Föräldrarna upptäckte tidigt att Alexander inte var som alla andra barn på dagis. Vid fem års ålder fick han sin första neurospykiatriska diagnos.

Var inte som andra barn

Tidigt märkte föräldrana att han inte var som alla andra barn. Han sprang runt och var orolig.  Datorn blev hans bästa vän. Han kollade mycket på rymdfilmer och tyckte att det var i rymden han tillhörde. Han ville inte vara med det sociala spelet. Föräldrarna flyttade honom till ett specialutformat dagis med mindre grupper för barn med beteendestörningar, och fick sin diagnos autism på BUP i Stockholm när han var fem år. Hans stora passion var då TV och dataspel, en värld han kunde styra. De första åren i skolan gick han specialutformad klass “Samverkansklassen” på Skärsätra skola på Lidingö. Men föräldrarna tröttnade på det tuffa livet i Stockholm och flyttade ned hela familjen och drog ned släkten till Lidköping sommaren 2000.

Rena medeltiden

Skolan var en jobbig tid för Alexander eftersom han tvingades att göra sådant hen inte var intresserad och fick ofta fixeringar vid andra elever vilket inte blev så lyckat. Som han själv säger – “Det var rena medeltiden” – han var fanatisk i den andra eleven och allt blev ett helsike eftersom han inte fick den stimulans han ville, utan istället tvingas göra som alla andra, vilket skapade konflikter.

Gymnasiet

Alexander gick anpassad skolgång specialutformat program utdraget på fyra år med lägre studietakt på dåvarande Portalens Gymnasium där han läste IT och programmering som var hans favoriter. Sedan läste han ett år på högskola och hade sedan dess några praktikplatser och provanställningar innan han åter igen började plugga samtidigt som hans musik tog fart, varpå han startade sin firma Buddhalow 2017.

Lyckat liv!

Idag är Alexander Forselius en framgångsrik 27-åring som förutom sitt yrke som programmerare även musiker och aktivt medverkar i media för att öka förståelsen för autism och ADHD och även gett ut egna böcker.

Han smånga års erfarenhet som IT-konsult, skriva och producera musik och att informera kring sin funktionsnedsättning i media har gett honom nya möjligheter. Idag studerar han till programmerare samtidigt som hans musik har flera miljoner streams på Spotify, medverkat i mediasammanhang  såsom bland annat en reklamkampanj åt Hjärnfonden 2016, gett ut egna böcker samt startade sitt egna bolag Buddhalow Music 2017.

Medier jag har varit med i

  • Sveriges Radio P4
  • Sveriges Radio P3
  • DN
  • Nya-Lidköpings-tidningen

Ett urval av inslag om Alexander i media:

Inslag om mig och min bok i P4 Förmiddag i P4 Skaraborg

Telefonväkteri i Karlavagnen i P4 (2012, 2013, 2014)

Inslag i SR P4 Skaraborg om arbetsmarknaden med NPF (2014)

Reklamfilmen “Min Fulla Potential” i Hjärnfonden (2016)

Workshop med ungdomspanel i SVT / UR / SR PSFunkadag 16 (2016)

Diverse artiklar och insändare i Nya-Lidköpings-Tidningen

Insändare om flexiblare helgdagar i DN.Åsikt

Gästinlägg på boksajten Boktugg.se om svårigheterna för mindre förlag och egenutgivare att streama sina böcker.

Elektroniskt i P2 2/11  (Musikstycke ur “Magnetic Fields”) 

Inslag om sovmusik i Musikguiden, 5/3 – 2015

Radio Totalnormal (2009, 2013)

Interjvu på Publits blogg

Copyright © 2020 Alexander Forselius. Allmänna villkor | Dataskyddspolicy